Jachthaven Bakhuizen

De vereniging "Bakhuister haven" is een vereniging die zich tot doel stelt het exploiteren zonder winstoogmerk van een aanlegplaats voor grotere en kleinere motorboten alsmede voor roei- en visboten. We beschikken over 27 grote ligplaatsen en 25 ligplaatsen voor roei- en visboten. Daarnaast hebben we plaats voor meerdere passanten welke zowel in de nieuwe haven of aan de stenen kade kunnen afmeren.

De vereniging richt zich in de eerste plaats op inwoners van de dorpen Bakhuizen, Mirns en Rijs. Dit heeft zijn oorzaak in de ontstaansgeschiedenis van de vereniging. Zij is namelijk opgericht vanuit de vereniging van dorpsbelang Bakhuizen, Mirns en Rijs. De vereniging heeft rechtspersoonlijkheid (KvK-Leeuwarden 01081644) en is opgericht in april 1992. Vanaf de opening van de haven is de bezetting eigenlijk 100% geweest.
 
Inmiddels bestaat er een wachtlijst voor ongeveer 10 vaartuigen, met name grotere motorboten. Voor vragen kunt u contact opnemen via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
De vereniging heeft ruim 55 leden en enkele donateurs. De leden betalen naast liggeld een jaarlijkse contributie.
 
Daarnaast ontvangt de vereniging nog inkomsten van overnachtende recreanten/gasten. Die wij vanaf het jaar 2009 extra voorzieningen kunnen bieden zoals was en douche gelegenheid, we hebben toiletten en zo ook een stortplaats voor chemisch toilet. Bij de nieuwe haven hebben we stroompalen plus een aansluiting om water te tappen. Ook hebben we een trailerhelling waar kleinere boten in en uitgehaald kunnen worden, handig voor dagtoeristen. In 2009 is de bakhuistervaart in zijn geheel uitgebaggerd, en voorzien van walbeschoeiing . Door deze uitbreiding kan de vereniging haar leden in de toekomst beter van dienst zijn en zal de continuïteit van de haven gewaarborgd worden. Deze uitbreiding draagt bij aan een upgrading van het voorzieningenpakket van onze drie dorpen.
 
Tevens kunnen we nu ook de recreanten die ons dorp via het water bezoeken goede voorzieningen bieden waaronder walstroom, sanitaire voorzieningen, watertappunt e.d. Zo wordt het voor watersporters nog interessanter om via deze weg onze mooie gemeente De Fryske Marren te bezoeken. Bakhuizen ligt namelijk tussen de Friese meren, nabij het IJsselmeer en de Gaasterlandse bossen. De omgeving is voor de watersporter die graag mag wandelen en fietsen zeer aantrekkelijk. Zo kunnen wij een extra impuls geven aan de recreatie in ons dorp.
 
De exploitatie in financiële zin verloopt gezond. Er is reserve opgebouwd om onderhoud in de toekomst uit te kunnen voeren. Er blijven echter geen middelen over om een uitbreiding (hoe klein ook) te financieren..

Documenten om te downloaden:

Huishoudelijk regelement

Havenregelement

 

Nieuws