Over het FIX-team BMR
Samen met verenigingen zetten we de FIX-actie op. Leden van de deelnemende verenigingen kunnen zich aanmelden als vrijwillige klusser. Dit team van klussers gaat in de winter van 2023/2024 bij inwoners langs om kleine energiebesparende maatregelen uit te voeren. Voor iedereen, in koop- én huurwoning, is dit interessant, want veel huizen lekken hier en daar energie.

De vrijwillige klussers krijgen een korte training waarna zij bij mensen thuis gratis energiebesparende maatregelen kunnen aanbrengen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het plaatsen van een brievenbusborstel, het indraaien van LED-lampen, het ophangen van een waterbesparende douchekop of het aanbrengen van tochtstrips of radiatorfolie. In de zomer van 2023 hebben onze verenigingen de kans gekregen om zich op te geven. Maar liefst 9 verenigingen hebben dat ook gedaan! Inmiddels is een team van vrijwilligers gevormd.

Interessant voor de vereniging
Deze FIX-actie is voor de deelnemende verenigingen interessant, omdat zij voor elke aangepakte woning € 75,- ontvangen. Zo snijdt het mes aan twee kanten met deze actie. Dorpsgenoten worden gratis geholpen bij het besparen van energie én verenigingen verdienen een mooi bedrag voor hun clubkas.  

Planning
Deze winter zal de FIX-actie daadwerkelijk van start gaan. Er is budget om 200 woningen in Bakhuizen, Mirns en Rijs aan te pakken. Het doel is om zo veel mogelijk aanmeldingen te krijgen, zodat we veel dorpsgenoten kunnen helpen met energie besparen. Houd in ieder geval onze facebook-pagina www.facebook.com/DuorsumBMR, de dorpskrant en uw brievenbus in de gaten.

Ook uw huis gratis laten FIX-en?
Schrijf u dan snel in, zodat u één van de 200 gelukkigen bent. Dit kan door de klikken op deze link: geef u hier op om uw huis te laten FIX-en
Aanmelden kan ook via de advertentie die in november en december in de dorpskrant staat. Of via de folder die huis-aan-huis verspreid wordt. Dit alles gemist? Geen ramp. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vragen?
Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook even langs lopen bij Suzanna Bekkema of Betty Kelderhuis. Of bel met Betty via 06 15 41 16 43.

De FIX-actie wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente De Fryske Marren en Energiebank Fryslân.

 

Nieuws